Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kórus

 

1997. júniusában a Lassus Énekegyüttes munkáját 13 énekes kezdte el. Művészeti vezetést Éderné Erki Kornélia vállalta el. Egyre színvonalasabbá és elismertebbé vált keze alatt a kórus. Csongrád-megye közéleti eseményein, kiállításokon, konferenciákon, jótékonysági és templomi fellépéseken vettünk részt. 1999-től Géczy Szilvia vette át az irányítást. 2000. júniusában minősítő hangversenyünkön a zsűri Énekegyüttes kategóriában HANGVERSENYKÓRUS fokozatot adott ki. 2001-től ismét Éderné Erki Kornélia keze alatt dolgozott együttesünk. Külföldi szereplések: Hebertsfelden Németország 2001; Küstnach, Kaiseraugust és Basel Svájc 2002; és Salzburg Ausztria 2005.

        2006 őszétől Joó Ete tanár, zeneszerző vállalta el irányításunkat 2008. júliusában bekövetkezett haláláig. Még vele készültünk a XXIII. Bartók Béla Kórusversenyre, de már nélküle szerepeltünk. A döntőben IV. helyezésig jutottunk el Szabó Katalin művészeti irányítása alatt. A 2008-as évadban Varjasi Gyula karnagyot kértük fel kórusvezetői feladatok ellátására. Több sikeres szegedi és egy budapesti múzeumi fellépés fűződik nevéhez. 2009-06-11-én a Lassus Énekegyüttes minősítő hangversenyén az "ARS MAGNA" versenyfokozatot érte el.  2010 nyarán ismét meghívást kapotunk a debreceni kórusversenyre, ahol az egyneműkari kategóriában III. díjat nyertünk. 2011. júniusában a 22. Nemzetközi Pécsi Kamarakórus Versenyen II. helyezést és a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának különdíját kaptuk.

                2012. novemberében részt vettünk Kodály Zoltán nevével fémjelzett magyar kórusversenyen, ahol III. helyezést értünk el Ezüst diplomával, valamint a Kodály Társaság különdíjával lettünk gazdagabbak.

         Küldetésünk: a magyar, elsősorban szegedi zeneszerzők alkotásainak művészi megszólaltatása, népszerűsítése